Dukkehjem Museum Historie

Den korte historien om Dukkehjem Museum

Ekteparet Gudrun og Odd Langdalen hadde samlet dukker, leker, klær, porselen, og andre nips og naps gjenstander i rundt 40 år da drømmen om eget museum bli født.

Den 26 mai 1996 ble drømmen endelig virkelighet for ekteparet, da de åpnet et eget museum av den imponerende samlingen sin. Ettersom Gudrun selv er fra Toten så falt valget på Kapp med sin skjønne beliggenhet, og nærhet til Mjøsa. Odd Langdalen gikk dessverre bort i år 2000, men Gudrun har fortsatt driften av museet, og sin virksomhet med veldig god hjelp av sin datter Camilla og hennes mann Thomas.

En drøm går i oppfyllelse!
I 1990 kjøpte Gudrun og Odd Langdalen eiendommen Nordby på Kapp i Østre Toten Kommune. Den forvandlet de til en idyllisk perle, og et eventyrlig dukke- og leketøymuseum, et lite paradis på Toten.

Dukkehjem Museum på Kapp inneholder en overveldende antikvarisk samling av;

  • dukker
  • leker
  • porselen, bilder, skolesaker
  • håndarbeider
  • bruks- og pyntegjenstander

-fra et århundrer tilbake. Den eldste dukken stammer så langt tilbake som fra midten av 1700-tallet.

Dukkehjem museet fortoner seg også som en drøm for de besøkende, og er en opplevelse til glede både for store og små gjester. I tillegg til museumsdelen er det også innredet en trivelig, original, og lun kafè med salonger av gammel årgang, og servering av kaffe og vafler.

Museumsbygningene er omgitt av et idyllisk hageanlegg med paviljong, bro, bekk, og de 3 Bukkene Bruse. Selvfølgelig står trollet under broen og venter på dem (og alle andre) 😉

Selv den dag i dag driver Gudrun Langdalen å samler «nye» ting til museet sitt.